Lej maskinstyring ind til små projekter

Link til artikel i Maskinbladet.dk

Lej DigPilot Maskinstyring
DigPilot kan leveres i en pakkeløsning og udlejes til større eller mindre projekter

Nedenstående artikel er fra Maskinbladet.dk

Mange maskinstationer har travlt med entreprenør-opgavner om vinteren, når markarbejdet er meget begrænset.

Nu kommer der en god mulighed til maskinstationer, som selv har en gravemaskine, der skal lave enkelte projekter i korte perioder, hvor maskinovervågningen kan være en fordel.

Entreprenørfirmaet Vejstrup Maskinstation A/S har i flere år arbejdet med maskinstyring og rådgivning i maskindata blandt landets mange entreprenører og maskinstationer.

Nu har det fynske entreprenørfirma efterhånden solgt mange systemer af maskinovervågningssystemet DigPilot, som er et trådløst system i både en 2D samt 3D-version til blandt andet gravemaskiner.

Systemet består af trådløse sensorer, med batteri strømforsyning, som placeres på gravearme, men også på eksempelvis dozere og gummigede, informationerne sendes til en skærm i førerkabinen, og chaufføren ved på den måde præcist hvor der graves.

System kan lejes ind

Systemet kan flyttes mellem flere maskiner, idet sensorerne er trådløse, og hver skærm kan rumme op til 20 forskellige maskiner med op til 20 forskellige skovle indkodet, hvor også tilt-skovle indgår.

– Det gør systemet meget fleksibelt, og vi arbejder på nuværende tidspunkt på nogle pakkeløsninger, hvor vi kan leje systemet ud til eksempelvis maskinstationer, forklarer Flemming Pedersen.

På den måde behøver maskinstationer ikke ud og investere i de dyre løsninger, hvis det kun er nødvendigt et par måneder for at få et projekt udført.

– Det gælder både 2D og 3D løsningerne, og det bliver til særdeles gode priser, og når systemet er lejet ind kan det bruges til flere maskiner.

– Det tager cirka et par timer for montering, idet de trådløse sensorer skal sidde i nogle påsvejset holder, og det kræver også et par timers undervisning, inden chaufføren er dus med systemet, fortæller Flemming Pedersen, men han understreger dog at systemet er nemt at bruge og let at overskue:

– En af grundene til enkeltheden er også det faktum, at hele systemet er på dansk med god guide ved hjælp af flere hundrede billeder.

Når først de forskellige maskiner er indlagt i systemet, er det let at flytte systemet rundt mellem maskinerne.

– Når man forlader arbejdspladsen f.eks fredag, er det let at tage de trådløse sensorer med hjem og sæt dem til opladning om aftenen.